Klick Computer - Számítástechnikai Webáruház

Számítástechnika :: Laptop Web-Bolt : Klick Computer


2011. augusztus 5., péntek

Fujifilm FinePix XP30 digitális fényképezőgép - Az extrém helyzetekhez

Itt Klick-elget » Klick Computer Kft.  »  Technikai hírek, információk  »  Fujifilm FinePix XP30 - Az extrém helyzetekhez

Fujifilm FinePix XP30 - Az extrém helyzetekhezTúlélő születik!


2011-08-05   Fuji digitális fényképezőgépek, Klick Computer Kft. WebÁruház
 


 


Fuji FinePix XP30 fényképezőgép árlistánkban
Fényképezőgép Vásárlás - Fuji fényképezőgép árlista


Fujifilm FinePix XP30 - Az extrém helyzetekhez és a könnyed kikapcsolodáshoz egyaránt ajánlott!


A felhasználók részéről igény volt egy olyan készülékre, amelyet extrém körülmények között is tudnak használni. Ezek az extra igények hozták létre az XP10-est. A kamera 14 millió pixeles érzékelővel rendelkezik és 5x optikai zoommal, melynek látószöge már 28 mm-től indul. kamerát, amely 3 akár méterig vízálló. Az XP30 ezt a tudást egy újabb szintre emelte, hiszen akár 5m mélyen is fotózhatunk vele víz alatt, és ha 1,5 m-ről esetleg a földre esik, azt is kibírja! Nem hanyagolható el az a tény sem, hogy az XP 30-ba már GPS vevő is került, melynek funkcióáról lentebb olvashatnak. A készülék  formailag sokban az XP10-re de annál lényegesen ellenállóbb a külső behatásokra. A kamera 14 millió pixeles érzékelővel rendelkezik és 5x optikai zoommal, melynek látószöge már 28 mm-től indul. Az LCD mérete 2,7”-os és az energiaellátásról NP-45A lithium-ion akkumulátor gondoskodik. Hazánkban a kamera ezüst, és narancs színben kerül kereskedelmi forgalomba. Technikai újdonságok, érdekességek Az XP30 egyik legnagyobb és legizgalmasabb újítása a készülékbe épített GPS vevő, mely a fotózáskor meghatározza hol készült a kép, és ha az adatbázisában megtalálható a helység, vagy az utca, akkor az adatokat megjeleníti a kijelzőn. Ha ezen információkat nem találja a térkép adatbázisban, abban az esetben a GPS koordinátákat írja ki a készülék. Ezeket az adatokat a fényképezőgépen kívül a a fotókat MyFinePix Studio segítségével a számítógépre másolva is megtekinthetjük.


Ergonómia

A FinePix XP szériája külsejében követi a 2009-es WP modellek vonalvezetését. A vidám, sok helyen lekerekített, békaszemhez hasonló kialakítású objektívvéggel díszített XP30-ra tényleg minden szépet, s jót lehet mondani, de azt semmiképpen, hogy unalmas. Méretei alapján akár az ultrakompaktok közé is sorolhatjuk, hiszen legnagyobb vastagsága mindössze 23,9 mm. Aminek igazán örültünk, hogy a kezelőszerveket átgondolták és újratervezték. A Z33WP nehézkes, gumibékás gombjai helyett az új modellekre fém nyomógombok kerültek, amelyekkel már könnyű a dolgunk.Felül kapott helyet a bekapcsoló és exponáló gombon kívül a zoom vezérlő kar, míg hátulra a videófelvétel, a lejátszás, a  illetve a négy irányú navigáló gombok, valamint a Menu/ok gomb kerültek. A navigáló gomboknak itt már négy saját funkciója van felvételkor, így nem csak a menüben mozgás érhető el velük: Ergonómia A FinePix XP szériája külsejében követi a 2009-es WP modellek vonalvezetését. A vidám, sok helyen lekerekített, békaszemhez hasonló kialakítású objektívvéggel díszített XP30-ra tényleg minden szépet, s jót lehet mondani, de azt semmiképpen, hogy unalmas. Méretei alapján akár az ultrakompaktok közé is sorolhatjuk, hiszen legnagyobb vastagsága mindössze 23,9 mm. Aminek igazán örültünk, hogy a kezelőszerveket átgondolták és újratervezték. A Z33WP nehézkes, gumibékás gombjai helyett az új modellekre fém nyomógombok kerültek, amelyekkel már könnyű a dolgunk. Felül kapott helyet a bekapcsoló és exponáló gombon kívül a zoom vezérlő kar, míg hátulra a videófelvétel, a lejátszás, a Disp/back, illetve a négy irányú navigáló gombok, valamint a Menu/ok gomb kerültek. A navigáló gomboknak itt már négy saját funkciója van felvételkor, így nem csak a menüben mozgás érhető el velük:
fel: exp. kompenzáció, ill. lejátszáskor képtörlés
le: önkioldó
balra: makró
jobbra: vaku mód


Csatlakozók, akku, memóriakártya

A vízálló gépek egyik legkényesebb pontja, a csatlakozók kialakítása, illetve az ezt fedő ajtók szigetelése. Igaz az állítás: minél kevesebb nyílás, annál kevesebb kockázat. A legtöbb gyártónál ezért oldalt helyeztek el mindent egyetlen ajtó mögött, ahogyan azt a Fujifilm is tette. A jobb oldalon lévő ajtó mögé került az akkumulátor, az SD kártyafoglalat, valamint az A/V és USB kimenet is. A gép energiaellátását NP-45A jelű lítium-ion akkumulátor biztosítja, mely 3,7V feszültségű, s 720 mAh kapacitású. A lemerült akksit külső töltőben tölthetjük fel. A 10 MB belső memória éppen hogy csak vésztartaléknak lehet jó, így mindenképpen be kell szereznünk méretesebb SDHC, vagy akár SDXC memóriakártyát.


fujifilm.hu


Fuji FinePix XP30 fényképezőgép árlistánkban
Fényképezőgép Vásárlás - Fuji fényképezőgép árlistaInformatikai rendszerek Önnek! Vásároljon webáruházunkban!

Acer notebook, Asus laptop, Dell és Toshiba laptopok, notebookok laptop netbook kiegészítő bolt MiskolcMegjegyzés küldése