Klick Computer - Számítástechnikai Webáruház

Számítástechnika :: Laptop Web-Bolt : Klick Computer


2011. november 6., vasárnap

Laptop web Bolt : notebook vásárlás online.

Notebookot, laptopot keres?

Segítünk Önnek megtalálni a megfelelő hordozhazó számítógépet:

Laptop Web Bolt - notebook vásárlás online.

Új honlapot indítottunk. Az igényeinknek megfelelő laptop megtalálása nem kis feladat: sem időben, sem elfogadható árban. Ehhez nyújt segítséget új honlapunk.

A notebook paraméterek változtatásával könnyedén megtalálható az a laptop, mely árban is megfelel Önnek. A precíz választás érdekében, javasoljuk, hogy olvassa el ezen cikkünket:

Laptopok vásárlási tanácsok: Milyen laptop való nekem?
Táblagép? Netbook? Laptop? - Segítünk választani!


Olcsó laptop vásárlás ...

Ki ne szeretne olcsó laptopot, ami megfelel minden igénynek. Viszont az ár és a minőség között kompromisszumokat kell kötni.

Régebben ez sokkal inkább volt így mint napjainkban. Az utóbbi években jelentősebben estek a laptopok árai köszönhetően az új technológiáknak és természetesen az olcsó távol keleti munkaerőnek. Ma már 100.000 Ft alatt is lehet vásárolni laptopot, ha a céljainknak megfelel.

Mit vegyünk figyelembe egy olcsó laptop keresésekor?

Nagyon fontos minél pontosabban tisztáznunk, hogy milyen célokra akarjuk használni a laptopot!

Érdemes kiválasztani a fentiek közül a főbb szempontokat, majd rangsorolni azokat.

A laptopokat régebben nem igazán lehetett játékokra használni. Ez a helyzet ma már megváltozott, hiszen néhány esetben komolyabb grafikai kártya van az egyes laptopokban, mint az asztali gépekben.
Amennyiben laptopunkat játékra szeretnénk elsősorban a grafikus (videó) kártya memóriája, processzora, lapkakészlete és egyéb paraméterei döntenek. Nem igazán jó ötlet megosztott (shared) memóriával rendelkező videó kártyás gép mellet dönteni. A komolyabb kártyák között az ATI és nVidia a legelterjedtebbek.
A játék esetében fontos még a képernyő mérete, az alaplap, a processzor és természetesen a memória mérete és gyorsasága is. Ha rangsorolni kellene a fontossági sorrendet, akkor  1. Videó kártya 2. Memória 3. Processzor 4. Alaplap. A játék igényeknek megfelelő gépek nagyon erős hardvert kívánnak meg. Természetesen játék és játék között is különbség van. A szimulátor, FPS játékok veszik talán leginkább igénybe a gépeket. Az is igaz általában, hogy minél újabb egy játék annál erősebb gépet igényel.

Irodai munkára és internet alkalmazásokra csupán a legolcsóbb laptop is megfelelhet. A processzorra helyezném leginkább a hangsúlyt, aztán a kijelző méretére, majd a memóriára és az alaplapra.
Szórakozásra, azaz a multimédiás alkalmazások futtatására egy átlagos, közepes tudású videókártya bőven megteszi, plusz a memória is minimum átlagos teljesítményű legyen. Ezen kívül még a különböző eszközök, mint DVD, képernyő minősége, mérete is számítanak.

Valóban olcsó laptopot úgy tudunk vásárolni, ha:
- Saját igényeinkre szabjuk a vásárlást
- Figyelmet helyezünk a márkára, a laptop gyártóra, mivel itt is jelentős eltérések lehetnek árban és minőségben egyaránt. Nem biztos hogy megéri azt választani ami szinte csak azért jóval drágább mert elismert márka. A céljainknak megfelelhet egy kevésbé ismert márkanév is, ami már bizonyított.
Egy valóban olcsó laptop vásárlásakor érdemes igénybe venni valóban hozzáértő szakember tanácsát (érdemes több helyen tájékozódni), így akár komolyabb összegeket is meg tudunk spórolni, amit más, számunkra fontos eszközre el tudunk költeni.


Megjegyzés küldése